URODA I ZDROWIE

Gulasz wieprzowy z kurkami

27 października 2020, dodał: czekoladka

Składniki:

60 dag szynki wieprzowej bez kości,

cebula,

30 dag kurek,

mały por,

1/2 czerwonej papryki,

1/2 papryczki chilli,

sól,

pieprz,

łyżeczka kminku,

olej,

łyżeczka curry,

łyżka mąki,

250ml śmietany 18%.

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso. Doprawić solą, kminkiem i curry. Podlać wodą tak, by całe mięso było przykryte i dusić na małym ogniu ok. 40 min. Następnie dodać oczyszczony i pokrojony w talarki por, pokrojoną w kostkę paprykę, posiekaną papryczkę oraz oczyszczone grzyby. Dusić ok. 20 min. Na koniec gulasz zagęścić mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Gulasz to świetne rozwiązanie na jesienne chłody…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dobre szampony do włosów
Sprawdź Kaminomoto -https://www.sachi.pl/kaminomoto - to świetny szampon szczególnie dla osób, które maja problem...
Woda pitna dla dużej rodziny
Polecam dzbanki filtrujące, czysta woda bez noszenia butli ze sklepu...
Blizny na twarzy krępujące :(
Ale to chyba boli...? Jeśli bliznę da się przykryć makijażem to chyba...
po depilacji
Mam drogi balsam zapobiegający wrastaniu włosków i widzę jakąś poprawę, tyle...