Grillowane kolby kukurydzy

5 czerwca 2013,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

na dwie osoby potrzebujesz:

dwie świeże kolby kukurydzy

łyżkę masła

sok z połówki limonki

sól do smaku, ew. odrobina sosu z ostrej papryki

 

Kukurydzę obierz i połóż na rozgrzanym ruszcie grillowym, opiekaj, aż będzie miękka (10-15 minut). Następnie posmaruj kolby masłem i dopraw do smaku solą oraz sosem chilli.

 

 

doskonałe w swojej prostocie :)

 

file1370455122



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...