Golonka w piwie opiekana na grillu

5 czerwca 2012, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 golonki

sól

kilka łodyżek tymianku

niepełna szklanka piwa

2 łyżki koncentratu pomidorowego i oleju

pieprz

Przygotowanie:

Golonki umyć. Zagotować wodę, osolić już prawie gotującą się i włożyć golonki. Gotować ok. 30 minut. Tymianek umyc i oderwać listki z łodyżki. Wrzucić do piwa, oleju i koncentratu. Wymieszać i doprawić pieprzem do smaku. Ostudzić golonki i naciąć na krzyż skórkę. Posmarować mięso marynatą. Opiekać ok. godzinę (zależy od wielkości golonek) na grillu, obracając i smarując marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...