Golonka w piwie opiekana na grillu

5 czerwca 2012, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 golonki

sól

kilka łodyżek tymianku

niepełna szklanka piwa

2 łyżki koncentratu pomidorowego i oleju

pieprz

Przygotowanie:

Golonki umyć. Zagotować wodę, osolić już prawie gotującą się i włożyć golonki. Gotować ok. 30 minut. Tymianek umyc i oderwać listki z łodyżki. Wrzucić do piwa, oleju i koncentratu. Wymieszać i doprawić pieprzem do smaku. Ostudzić golonki i naciąć na krzyż skórkę. Posmarować mięso marynatą. Opiekać ok. godzinę (zależy od wielkości golonek) na grillu, obracając i smarując marynatą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Golonka w piwie opiekana na grillu

  1. avatar Kasia pisze:

    A ja ma takie niestandardowe pytanie. Czy bardzo to tłuste wychodzi? Chciałam zrobić dla Taty, bo uwielbia golonkę, jednak ma problemy z wątrobą i w teorii nie powinien jeść tłusto. Bierze na wspomaganie wątroby Essentix i mówi, że już nic go nie boli, nawet po tłustych czy smażonych mięsach, ale ciągle się waham nad przepisem, aby przypadkiem nie było zbyt tłusto.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...