Golonka w piwie opiekana na grillu

Avatar photo
5 czerwca 2012,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 golonki

sól

kilka łodyżek tymianku

niepełna szklanka piwa

2 łyżki koncentratu pomidorowego i oleju

pieprz

Przygotowanie:

Golonki umyć. Zagotować wodę, osolić już prawie gotującą się i włożyć golonki. Gotować ok. 30 minut. Tymianek umyc i oderwać listki z łodyżki. Wrzucić do piwa, oleju i koncentratu. Wymieszać i doprawić pieprzem do smaku. Ostudzić golonki i naciąć na krzyż skórkę. Posmarować mięso marynatą. Opiekać ok. godzinę (zależy od wielkości golonek) na grillu, obracając i smarując marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...