Gołąbki z farszem ziemniaczanym

28 września 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ziemniaki 1 kg
Boczek wędzony 20 dag
Pieczarki 15 dag
Pieprz
Sól
Olej
Ząbek czosnku
Kapusta pekińska

Na patelni wytopić boczek wędzony, drobno pokrojony w kostkę, dodać pokrojone pieczarki. Usmażyć. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać do boczku. Razem smażyć aż ziemniaki będą ścięte. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę najpierw sparzyć. Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać, układać w garnku. Gotować na wolnym ogniu około 25 minut, uważając, żeby się nie przypaliły. Na końcu sos zaprawić mąką. Podawać z pomidorem lub dowolną surówką.

file1285705686



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz