Fritata z warzywami

26 października 2018, dodał: Redakcja

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

fritata

– 5 dużych jajek
–  cebula
– kilka pieczarek
– średnia marchewka
– pół  cukinii
– garść liści szpinaku
– sól i pieprz
– łyżka oleju

 

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć posiekaną cebulkę, dodać pieczarki i całość smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, cukinię oraz liście szpinaku, podlać całość odrobiną wody i dusić 7 minut. Jajko wbić do dużej miski i porządnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną wlać na patelnię z warzywami, przykryć całość i smażyć do ścięcia się jajek pod przykryciem.

 

zobacz również:

  1. Hummus z białej fasoli z rukolą
  2. Koktajl czekoladowy – pożywny shake
  3. Jesienne i zimowe herbatki rozgrzewające
  4. Chleb z ziaren bez mąki

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Ciekawe konkursy internetowe
Ja szukam konkursów na Fb, tam dużo za samą aktywność można wygrać
krem pod oczy
Dobry jest z Dermedic, ale też z Eveline się sprawdził
Zabieg niciami Spring Thread na 10 …
Ciekawa opcja, na pewno te starsze celebrytki tak się poprawiają...
Poświadczenie dziedziczenia
Zwykle to tylko formalność, no chyba że zmarły był w drugim małżeństwie i są dzieci....