Hummus z białej fasoli z rukolą

26 października 2019, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Polecamy smaczną i zdrową przekąskę np. na śniadanie zamiast wędliny, którą można podawać z chrupkim pieczywem lub bagietką. Hummus nie musi być zrobiony z cieciorki, aby był pyszny a dodatek ostrej rukoli powoduje, że smak nie jest mdły.

 

składniki:

huuu

300 gram ugotowanej białej fasoli

pół porcji rukoli

3 łyżki stołowe tahini

dwie łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

łyżka wody

sól morska do smaku

 

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, jeśli hummus będzie zbyt gęsty można dodać do niego łyżkę wody.

zobacz również:

 

  1. Hummus – różne przepisy i receptury
  2. Pasty jajeczne – przepisy na pomysłowe kanapki
  3. Pasty kanapkowe – przepisy
  4. Kanapkowe pasty rybne – przepisy