Czerwona zacierka ketchupowa

6 października 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Propozycja na prosta zacierkę lekko pikantną – do zup lub jako samodzielne danie z sosem .
Czas : 20 minut

file1286361949

Składniki :

ok 1/2 szklanki mąki + mąka do posypania
szczypta soli
3 łyżeczki ketchupu pikantnego
ok 1/6 szklanki wody
1 łyżka masła

Zagnieść twarde ciasto z mąki , wody , ketchupu soli podsypują po odrobinie mąki tak by nie lepiło się do rąk w trakcie rwania .Zostawić ciasto by obeschło , albo tak jak ja robię rwać malutkie zacierki bezpośrednio na wrzątek . Zagotować osoloną wodę z masłem i wrzucać na wrzątek kluseczki. Gotować ok 15 minut. Odcedzić , przelać zimna przegotowana wodą .
Dodawać do zup, lub okraszone masłem z podsmażoną cebulką , skwareczkami lub jakimś sosem , lub jako dodatek do II dań



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...