Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

17 lipca 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 młode marchewki
mała cukinia
garść ugotowanego i obranego bobu
kilka łodyżek szczypiorku (dekoracja i dip jogurtowy)
2 łyżki jogurtu greckiego
ząbek czosnku
szczypta oregano suszonego
szczypta soli
pieprz mielony

Przygotowanie:

– Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
– Jogurt grecki mieszamy w miseczce z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
– Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
Oznacza to, że osoby na wcześniejszej emeryturze mogą dorabiać bez żadnych konsekwencji dla pomniejszenia...
Fotowoltaika - największy problem r…
Jeszcze żeby rozwiązali problem wysokich cen paneli :)
Polacy w czołówce umieralności na r…
Inna sprawa, że nie dba się o profilaktykę, wystarczy spojrzeć, co kupują ludzie...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Ciągle nowe obowiązki mają właściciele domów... To źle wróży.