Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

17 lipca 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 młode marchewki
mała cukinia
garść ugotowanego i obranego bobu
kilka łodyżek szczypiorku (dekoracja i dip jogurtowy)
2 łyżki jogurtu greckiego
ząbek czosnku
szczypta oregano suszonego
szczypta soli
pieprz mielony

Przygotowanie:

– Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
– Jogurt grecki mieszamy w miseczce z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
– Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...