URODA I ZDROWIE

Bukiet młodych marchewek podanych na paluszkach z cukinii

17 lipca 2010, dodał: Aneta Klimecka

składniki:

2 młode marchewki
mała cukinia
garść ugotowanego i obranego bobu
kilka łodyżek szczypiorku (dekoracja i dip jogurtowy)
2 łyżki jogurtu greckiego
ząbek czosnku
szczypta oregano suszonego
szczypta soli
pieprz mielony

Przygotowanie:

– Warzywa myjemy, osuszamy. Marchewki obieramy i kroimy na ćwiartki, a nieobraną cukinię na ósemki. Gotujemy na parze tak, aby warzywa były al dente. Pozostawiamy do ostygnięcia.
– Jogurt grecki mieszamy w miseczce z oregano, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawiamy do smaku.
– Układamy kolejno cukinię, bukiety marchewek zawiązane szczypiorkiem, dip jogurtowy i posypany dookoła posiekany bób.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

garnier color naturals 102
Fajny kolorek na lato, ja bym się tak przefarbowała:)
Peeling
Ja robię domowy peeling z cukru trzcinowego, olejku migdałowego i fusów kawy:)
Gdzie szukać oprogramowania dla fir…
Są też darmowe programy, np. do faktur, które wystarczają w przypadku mniejszych firm.
Piersi
Oczywiście że efekt będzie nietrwały, czyli po odstawieniu kremu czy tabletek spada poziom substancji...