Lekki makaron z brokułami i pieczarkami (380kcal)

5 lipca 2012, dodał: jasmine
Artykuł zewnętrzny
Składniki (na 1 porcję)
  • 80g makaronu spaghetti z pszenicy durumfile1341498477
  • 5 różyczek brokuła
  • 2 małe pieczarki
  • pół cebulki (u mnie z dymki)
  • 40g oliwek (ok 15sztuk)
  • 1 duża łodyga selera z liśćmi
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • curry, pieprz, oregano, kilka listków bazylii
  • Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dorzucić pokrojone w  plasterki pieczarki, poddusić je razem chwilkę. Makaron ugotować – najlepiej al dente, ja w tym samym garnku wstawiłam wkładkę do gotowania na parze i  lekko podgotowałam na niej podzielone na różyczki brokuły. Do cebuli i  pieczarek dodać ugotowany makaron, oliwki, brokuły, wymieszać i  doprawić. Na końcu, chwilkę przed zdjęciem z ognia, dorzucić drobno poszatkowaną łodygę i liście selera.
    Podałam z kiełkami fasolki mung, które akurat tego dniami urosły do pożądanej wielkości.
    Porcja 314g = 380kcal



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...