Gulasz pikantno-słodki

11 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

– 1,2 wieprzowiny bez kości

– 3 łyzki oleju

– 1 cebula

– 2 ziarna ziela angielskiego

– 2 marchewki

– garść suszonych śliwek

– ostra papryka

– 1 łyżka mąki

– natka pietruszki

– sól, pieprz

 

Mięso pkroic w kostkę, zrumienic na patelni, przełożyc do rondla, cebulę pokroic w kostke i zrumienić na patelni, dodać do mięsa. Podlac calość wrzątkiem, dodac ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem około 50 minut. Marchewkę umyć, obrać i pokroic na grube talarki, ślwki dokładnie opłukać i osuszyć, do gulaszu dodać marchewkę, a gdy mięso i marchew będą miękkie dodać sliwki i dusić całość około 15 minut.

Odlać około 100 ml wywaru, zaklepać maką i dodać do mięsa. Na koniec posypać natką.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz