Miodowa karkówka z patelni grillowej

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Miodowa karkówka z patelni grillowej

Trochę lata zimą . Szybko- smacznie .
Czas : 30 minut

składniki:

  • 2 kotlety z karkówki bez kości
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Wymieszać marynatę z oleju, miodu i przypraw – natrzeć mięso i zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Obetrzeć z marynaty. Rozgrzać dobrze patelnię .Kłaść mięso i smażyć po jednej stronie aż mięso samo odklei się od powierzchni .Przewrócić na drugą stronę i znów smażyć aż mięso odejdzie od patelni .Skropić 3 łyżkami wody i dusić 3 minuty. Przykryć pokrywką .Odstawić z gazu i zostawić na 15 minut.
Podałam z ziemniakami z wody i paprykami marynowanymi faszerowanymi kiszoną kapustą ( kupne- bardzo smaczne )



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...