Szczupak

26 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Elegancko podany szczupak uświetni niejedno przyjęcie czy bankiet:

– 4 filety ze szczupaka
– mała papryka czerwona
– cebula
– pomidor
– zielony ogórek
– ząbek czosnku
– tymianek
– sól, pieprz, sok z cytryny
– olej do smażenia

Filety z ryby przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wszystkie warzywa pokroić w kostkę, usmażyć na maśle, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Rybę zwinąć na kształt koła, spiąć wykałaczką, ułożyć na blaszce, do środka ryby włożyć ugotowane warzywa, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C, piec około 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...