Kawa czarna czy z mlekiem? Z cukrem czy bez? Pojawia się wiele pytań odnośnie tego kochanego przez wszystkich napoju. Ale na pytanie, czy do kawy podać ciasto, w 99% odpowiedź brzmi tak! No więc jakie ciasto jest najlepsze do kawy?
Naszym zdaniem i pewnie większości czytelników – SERNIK! Sernik to ciasto na bazie białego sera twarogowego. Biały ser twarogowy nadaje sernikowi wyjątkowego smaku i charakteru.
Każdy ma swój ulubiony sernik, wariacji na jego temat są pewnie tysiące: z białą czekoladą, na kruchym spodzie, bez spodu, pieczony, na zimno, z owocami, z pistacjami, z polewami. Do sernika można dodać wszystko, a on i tak zachowa swój klasyczny smak i mimo różnych dodatków, nikt nie będzie miał wątpliwości jaki typ ciasta je.
Stojąc przed wyborem, jakie ciasto do kawy upiec, odpowiedź powinna być jedyna i słuszna – SERNIK! Sekretem udanych wypieków jest zmielenie białego sera twarogowego trzykrotnie. Drugim sekretnym składnikiem jest cierpliwość. Pozostawcie sernik w piekarniku, nie otwierając drzwiczek do samego wystygnięcia. Dzięki temu sernik nie popęka i nie osiądzie. Zdajemy sobie sprawę, że jest to trudne zadanie, bo sernikowi trudno się oprzeć. Ale warto! Jego pyszny smak zrekompensuje czas oczekiwania i będzie idealnym ciastem do porannej czy popołudniowej kawy.
Zapraszamy na fanpage Ja Cię SERniczę
Artykuł sponsorowany
Program „Ja Cię SERniczę” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka