Pasta z fasoli z ogórkiem i orzechami
Zazwyczaj smarujemy kanapkę masłem lub serkiem topionym, a co powiecie na pastę z fasoli? Zobaczcie nasz przepis i koniecznie dajcie znać, jak smakuje.
Właściwości białej fasoli
W białej fasoli znajdziemy węglowodany, minerały oraz witaminy z grupy B. Ponad to fasola posiada niski indeks glikemiczny. Dodatkowo znajdziecie w niej aminokwasy, magnez i wapń, żelazo, błonnik. Biała fasola zwiększy znacznie waszą odporność, poprawi metabolizm, układ pokarmowy, znormalizuje układ nerwowy, wyreguluje pracę układu moczowego oraz pracę układu krążenia. Biała fasola pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu, a także hamuje powstawanie komórek rakowych. Jedząc regularnie białą fasolę, zapobiegniecie przedwczesnemu starzeniu się skóry, która jest nadmiernie wystawiana na słońce.
Przepis na pastę z białej fasoli
Co kupić?
- fasola biała ugotowana i zmiksowana
- nasiona słonecznika
- nasiona z dyni
- ogórki kiszone
- orzechy włoski
Przygotowanie:
Fasolę należy ugotować i zmiksować. Następnie łączymy ją z pozostałymi składnikami i podajemy na kanapce. Można dodać odrobinę musztardy.