Menu afrodyzjakowe – przez żołądek do …
Afrodyzjaki to dania oraz składniki poszczególnych potraw, które w sposób naturalny pobudzają nasze zmysły tym samym zwiększając pożądanie, dodając pikanterii wieczorowi z ukochaną osobą.
Popularnymi afrodyzjakami są przede wszystkim owoce morza: krewetki, małże, także ryby w szczególności łosoś. W afrodyzjakowym menu niezwykle istotną rolę odgrywają również przyprawy takie jak imbir, wanilia kolendra, chilli, cynamon, lubczyk, papryka.
Owoce które najbardziej pobudzają zmysły to ananasy, mango, banany, pomarańcze, mandarynki i truskawki oczywiście w czekoladzie, która znana jest ze swoich właściwości relaksacyjno – odprężających.
Lista afrodyzjaków jest bardzo długa i różnorodna, my postaraliśmy się dla Państwa dobrać te najbardziej smakowite pomijając ogon krokodyla czy wątrobę tygrysa.
Przystawki:
- ślimaki zapiekane z chilli i imbirem na liściach młodego szpinaku
- krewetki w śmietanowo czosnkowym sosie z kolendry
Zupy
- zupa borowikowa
- zupa krem z zielonego groszku z mascarpone i cynamonem
Dania główne
- łosoś ze smardzami w sosie holenderskim z paprykową sałatką
- delikatne tagliatelle ze świeżymi truflami i orzeszkami Pini
Desery
- truskawki w czekoladzie
- sałatka egzotyczna z wanilią i bacardii
- zapiekane banany z migdałami i cynamonem z upojnie delikatnym sosem z afrykańskich pomarańczy
Do dań bazujących na afrodyzjakach polecamy dodatkowo wino musujące lub wino czerwone, które uintensywnią efekt serwowanych dań, dopasowując się do nich smakowo.
[ Menu dostępne jedynie przy rezerwacji pakietów miodowych lub pakietu Romantyczne Chwile] Szczegóły: www.hotelarnia.pl