Super Krówka – rewolucyjny i rewelacyjny SuperFood

3 września 2018, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

Czy krówka może być SuperFood? Tak, pod warunkiem, że jest to Super Krówka. Przedstawiamy nowy, rewolucyjny produkt na bazie mleka kokosowego, który – uwaga! – ma niski indeks glikemiczny, czyli jest zdrowy, a do tego pyszny. Wprowadzenie Super Krówki na rynek to rewelacyjna wiadomość dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie, a uwielbiają krówki.

Klasyczna krówka, jeden z ulubionych słodyczy Polaków, składa się z białego cukru, który czasem nazywany jest białą śmiercią. Nie bez powodu. Cukierki zawierają szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans i składniki pochodzenia zwierzęcego. Do tego, mają wysoki indeks glikemiczny, bo aż GI 70. Są więc bardzo niezdrowe. Teraz nareszcie jest alternatywa: Super Krówka. Jest to produkt, nad którego recepturą pracowaliśmy bardzo długo. I jesteśmy dumni z efektu końcowego. Bo kryją się w nim same zdrowe składniki.

Super Krówka powstaje na bazie ekologicznego mleka kokosowego, które nie zawiera laktozy, kazeiny i cholesterolu. W Azji mleko kokosowe nazywane jest „lekiem na wszelkie zło”, gdyż jest bogatym źródłem aminokwasów, zdrowego tłuszczu, białka, błonnika, żelaza, sodu, wapnia, magnezu, fosforu, potasu i witaminy C.

Ekologiczny cukier kokosowy to kolejny zdrowy składnik Super Krówki. Cukier kokosowy, którego używamy do produkcji naszej Super Krówki, pochodzi z Indonezji. Jest naturalnym cukrem, który otrzymuje się z soku z kwiatów palmy kokosowej. Sok ten gotuje się tak długo aż zgęstnieje i zmieni kolor z przezroczystego na brązowy. Tak powstałą masę ręcznie przetwarza się na granulat. Nasz cukier kokosowy jest więc nierafinowany, wolny od substancji chemicznych i koloryzujących, słowem jest 100% ekologiczny. Ważną cechą cukru kokosowego jest to, że ma on niski glikemiczny: tylko IG 35. Oznacza to, że Super Krówka ma także niski indeks glikemiczny. A zatem jak zdarzy się nam zjeść większą ilość Super Krówek, to nie wzrośnie nam poziom cukru, który zazwyczaj kończy się atakiem wilczego głodu kilka godzin później. Produkt z niskim indeksem glikemicznym jest dobrym rozwiązaniem nie tylko dla osób z insulinoodpornością i diabetyków, ale także dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie, a zwłaszcza zdrowie swoich dzieci. Dotyczy to szczególnie dzieci nadpobudliwych, które spożywają za dużo białego cukru.

Co ważne, Super Krówka nie powstaje na bazie mleka krowiego, dzięki czemu nie zawiera ani kazeiny, ani laktozy. Nie ma w sobie też ani grama glutenu. Produkuje się ją na linii produkcyjnej, gdzie w ogóle nie wytwarza się produktów z glutenem. Jest więc zdrową alternatywą w przypadku różnych nietolerancji pokarmowych. Ale to nie koniec zalet Super Krówki. Zawiera ona także błonnik z akacji. Błonnik pełni funkcję motoru do działania układu pokarmowego. Wspomaga pracę jelit, pomaga przy problemach trawiennych i zaparciach. Obniża poziom cholesterolu i pomaga zapobiegać miażdżycy. I co ciekawe, błonnik hamuje także uczucie głodu. Co jeszcze wchodzi w skład Super Krówki? Organiczne i wolne od GMO białko słonecznika. Białko to zawiera witaminy z grupy B, cynk, wapń, fosfor, magnez, potas i aminokwasy. Do tego, Super Krówka zamiast niezdrowego syropu glukozowo-fruktozowego, ma w sobie zdrowy syrop ryżowy, który jako, że zawiera m.in. witaminy z grupy B, korzystnie wpływa na układ nerwowy.

Super Krówka jest więc wegańska i wegetariańska, nie zawiera laktozy i glutenu i ma niski indeks glikemiczny. Może więc być alternatywą dla ludzi z różnymi nietolerancjami pokarmowymi. Jak i dla tych, którzy czytają etykiety i chcą się zdrowo odżywiać.

A dla wszystkich, dla których wegańskie znaczy niedobre, mamy niespodziankę: Super Krówka ma Super Smak. Ale o tym najlepiej przekonać się empirycznie. Ale jeszcze zanim sięgniecie po Super Krówkę, zachęcamy do zapoznania się z porównaniem naszego produktu z krówką klasyczną. Fakty mówią same za siebie. Super Krówka to Super Food.

www.superkrówka.pl