Mięso w warzywach

26 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane hamburgery z warzywami

Składniki:
1/3 filiżanki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 średniej żółtej papryki
1/2 średniej czerwonej papryki
1 mała cukinia
1 bakłażan
4 hamburgery
ulubiony sos grillowy
przyprawa do grilla
Przygotowanie:
W małym garnku gotować ocet z cukrem około 5 min. (objętość powinna się zmniejszyć do ok. 2 łyżek). W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek z czosnkiem. Pokropić papryki, cukinię i bakłażana. cukinię i paprykę grillować na średnim ogniu przez 5 min., obracając od czasu do czasu. Położyć hamburgery i bakłażana i piec je 4 do 6 min. obracając od czasu do czasu. Warzywa pokroić na kawałki. Ułożyć mięso z warzywami, pokropić octem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...