Figowa przystawka

26 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane figi z chlebowymi tostami

Składniki:
1/2 szklanki migdałów
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżeczka czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek, plus więcej do pieczenia
2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
2 łyżki octu
3/4 łyżeczki soli
20 dojrzałych fig
2 kromki chleba
garść rukoli
Przygotowanie:
Przygotować grill. Rozdrobnić migdały i orzechy, dodać paprykę, czosnek i oliwę z oliwek. Wymieszać. Dodać ocet i sól. Figi lekko skropić pozostałą oliwą i grillować około 1 min. z każdej strony. Chleb pokropić oliwą z oliwek i grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Figi przeciąć na połowę lub pozostawić w całości. Chleb posmarować przygotowanym sosem z orzechów i migdałów. Figi i chleb ułożyć na talerzu udekorować rukolą.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...