Grillowane kolby kukurydzy

3 lipca 2013, dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny
Skladniki na 4 porcje:
4 kolby kukurydzy,
100g masla,
1 lyżka posiekanej natki,
1 lyżeczka posiekanego szczypiorku,
1 lyżeczka posiekanego tymianku,
starta skórka z 1 cytryny,
sól i pieprz
Z kolb odwinąć listki i usunąć jedwabiste włoski, zawinąć kolbę z powrotem w listki i przywiązać je nitką. Parzyć kolby w dużym garnku gotującej się wody przez 5 min. Wyjąć kolby i starannie odsączyć. Piec kolby przez 20-30 min, często odwracając.Utrzeć maslo z pietruszką, szczypiorkiem, tymiankiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem.
Kukurydzę, odwiniętą z listków, podawać z dużą ilością masla ziolowego.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...