Surówka z warzyw zimowych

17 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

 

  • 2 małe rzepy
  • 1 kalarepa
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 garści pestek ze słonecznika
  • 1 żółta papryka
  • sok z 1/2 cytryny

 

  1. Rzepę i kalarepę obieramy, myjemy i tarkujemy na dużych oczkach
  2. Ogórek kiszony kroimy w kostkę
  3. Pestki prażymy na patelni
  4. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki
  5. Warzywa łączymy i skrapiamy sokiem z cytryny

 

su

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”