URODA I ZDROWIE

Surówka z kapusty czerwonej

16 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl

 Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

 Przygotowanie:

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i szatkujemy najdrobniej jak się da

2. Sok z cytryny, ksylitol, musztardę, miód, sól i pieprz łączymy

3. Tak przygotowanym sosem polewamy po kapuście, mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy do lodówki – im dłużej się „przegryza” tym lepiej smakuje (minimum 30 minut)

file1426532330

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...