żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

19 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

żółte pierogiSkładniki:

1/2 kg mąki

1/4 do 1/2 szklanki wody

szczypta soli

2 op szpinaku mrożonego

2 op sera feta

szczypior, ząbek czosnku, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól

Sposób przygotowania:

  1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
  2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
  3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
  4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
  5. odstawiamy do ostygnięcia,
  6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,

ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

file1268988632



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz