sałatka z soczewicą

19 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

1 woreczek zielonej soczewicy

1 bakłażan

6 białych surowych cienkich kiełbasek

6 suszonych pomidorów z zalewy

starty parmezan

oliwa z oliwek

ocet balsamiczny

sól, pieprz, bazylia, szczypior

  • soczewicę gotować w osolonej wodzie przez 25 min,
  • kiełbaski usmażyć na złoty kolor, pokroić w grube plasterki,
  • bakłażan pokroić w plastry obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasek, pokroić plasterki na pół,
  • pomidory pokroić na cztery,
  • składniki sałatki połączyć dodać parmezan, oliwę, ocet, sól, pieprz, bazylię i posiekany szczypior, wymieszać

file1268989123



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz