Zapiekanka z kaszy, bobu i warzyw

15 sierpnia 2014, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki (na 1 porcję):
50 g kaszy gryczanej
ok. 100 g bobu
1/3 kalafiora
pomidor
olej rzepakowy/oliwa z oliwek
ulubione przyprawy (u mnie: majeranek, słodka papryka, tymianek)
koperek, kminek

 

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób gotujemy do miękkości (ok. 20 minut) wraz z dodatkiem kminku oraz gałązki koperku, natomiast kalafior można chwilkę podgotować lub przygotować na parze.
Gotowe składniki przełożyć do jednego naczynia, dodać ulubione przyprawy, dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Obranego ze skóry pomidora pokroić w plastry i ułożyć je na pozostałych składnikach.
Całość polać olejem rzepakowym/oliwą z oliwek i posypać posiekanych koperkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (z termoobiegiem) ok. 20 minut.
Smacznego! :)

 

 

file1408102187



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...