Orzeźwiająca moc zielonej herbaty – Jaśminowy romans

20 lipca 2014, dodał: 38PR
Artykuł zewnętrzny

Zielona herbata mrożona to idealne rozwiązanie na lato – skutecznie gasi pragnienie, a dzięki zawartej teinie może mieć działanie pobudzające, jak kawa. Wspomaga także przemianę materii, co ułatwia odchudzanie i wpływa pozytywnie na usuwanie toksyn z organizmu.

Sprzyja poprawie koncentracji i działa rewitalizująco na nasze ciało i umysł… ale pod warunkiem, że jest zaparzana własnoręcznie, a nie kupiona jako gotowy produkt. Chłodzący drink herbaciany „home made” na bazie Ahmad Tea to gwarancja tylko naturalnych składników i liści herbaty najwyższej jakości. Na początek proponujemy Jasmine Green Tea Ahmad Tea – harmonijną, inspirującą mieszankę, którą równoważy mocny zapach kwiatów jaśminu z subtelnym smakiem zielonej herbaty.

file1406205158

1 porcja zielonej herbaty to tylko 20 kcal.

Szklanka 350 ml – 1 porcja

1 torebka zielonej herbaty Ahmad Tea Jasmine Romance

250 ml ciepłej wody

2 łyżeczki syropu z czarnego bzu

1 łyżeczka soku z cytryny

Liście mięty

Kostki lodu

Dzbanek – 4 porcje

3 torebki Ahmad Tea Jasmine Romance

750 ml ciepłej wody

6 łyżeczek syropu z czarnego bzu

3 łyżeczki cytryny

Liście mięty

Kostki lodu

Mrożoną herbatę na bazie Ahmad Tea Jasmine Romance przygotowujemy zgodnie tradycyjną metodą zalecaną na opakowaniu*. Torebkę zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty i studzimy napar. Wrzucamy kostki lodu – wg uznania. Następnie dodajemy syrop z czarnego bzu i sok z cytryny. Mieszamy wszystko dokładnie. Chłodny napój dekorujemy gałązką mięty.

*Należy pamiętać, że zawsze do zaparzenia perfekcyjnej filiżanki herbaty trzeba używać świeżej wody. Woda, która wcześniej była już raz zagotowana zaczyna się utleniać i nie da już tak dobrego w smaku naparu. Jeśli jest to możliwe, woda powinna być przefiltrowana w celu usunięcia z niej chlorków oraz innych związków, które mogą mieć wpływ na jej smak. Miękka woda ze względu na walory smakowe lepiej nadaje się do zaparzenia herbaty.