Pasztet z jajami przepiórczymi

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

300 g kurczaka
200 g podudzia z indyka
2 filety z kaczki
200 g wątróbek drobiowych
15 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 cebula
1 kajzerka
6 jaj
1 op. jaj przepiórczych

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”
Mięso drobiowe pokroić na kawałki, podsmażyć razem z cebulą, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, dusić na małym ogniu 40 minut, pod koniec dodać bułkę, wystudzić. Mięso zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, ugotowane i obrane jaja przepiórcze. Całość dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu wyłożyć plastrami boczku, wypełnić masą, ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

7 Wielkanocny pasztet



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...