Barszcz z podrobami

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2.5 godz.

Niezbędne składniki:

500 g wieprzowych płucek
250 g żołądków drobiowych
1/2 pęczka włoszczyzny
2-3 małe cebule
200 ml śmietanki 18%
2-3 łyżki chrzanu


3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa do żurku i barszczu białego

Podroby, oczyścić, obgotować w wodzie, odcedzić, opłukać. Zalać czystą wodą, dodać włoszczyznę, cebulę, liście laurowe, ziele angielskie. Gotować na małym ogniu około 2 godz. Wyjąć wszystko z wywaru, podroby posiekać w cienkie paseczki, dodać ponownie do wywaru. Całość doprawić przyprawą do żurku i barszczu, ponownie zagotować, dodać śmietankę, chrzan. Można podawać z cząstkami jaja na twardo.

11 barszcz wielkanocny



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz