Pasztet z jajami przepiórczymi

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

300 g kurczaka
200 g podudzia z indyka
2 filety z kaczki
200 g wątróbek drobiowych
15 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 cebula
1 kajzerka
6 jaj
1 op. jaj przepiórczych

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”
Mięso drobiowe pokroić na kawałki, podsmażyć razem z cebulą, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, dusić na małym ogniu 40 minut, pod koniec dodać bułkę, wystudzić. Mięso zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, ugotowane i obrane jaja przepiórcze. Całość dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu wyłożyć plastrami boczku, wypełnić masą, ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

7 Wielkanocny pasztet



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz