Zeberka w sosie z ziemniakami

18 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.żeberek wieprzowych

1 kg.ziemniaków

2 łyżki masła

3 ugotowane buraki

przyprawa do mięsa

olej
pieprz
sól
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
mąka do zagęszczenia

Sposób przyrządzenia
Żeberka myjemy i dzielimy na porcje. Olej mieszamy z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem i nacieramy żeberka. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu podsmażamy na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Przekładamy do rondla i podlewamy gorącą wodą podlej wrzącą wodą. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i ubijamy z masłem. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką wymieszaną ze śmietaną i  doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami polanymi sosem i startymi na tarce o duzych oczkach buraczkami.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...