Leczo z parówkami

18 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 pomidorów
2 czerwone papryki
3 żółte papryki
1 kabaczek
ogórek długi
3 cebule
2 ząbki czosnku
zioła suszone
1/2 łyżeczki chilli
łyżeczka ostrej  papryki w proszku
pieprz ,sól
40dag.cienkich parówek
3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Cebulę obieramy, siekamy w cienkie piórka, smażymy na łyżce oleju na patelni. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, lekko rumienimy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w  paski i dorzucamy do smażonej cebuli. Przekładamy wszystko do garnka. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli z papryką. Kabaczka i ogórka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka. Przyprawy i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu. Całość dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, a pomidory rozgotują się. Doprawiamy do smaku , pieprzem, chilli, słodką papryką , ziołami i solą.
Parówki obieramy z osłonek, przekrawamy w poprzek na pół.  Wkładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz i chwilkę smażymy.Podsmażone parówki wrzucamy do lecza.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz