Ule nieco kokosowe

26 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

20 dkg waniliowych biszkoptów

20 dkg masła

2 łyżki cukru pudru

2 łyżki mleka w proszku

1/3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego

10 dkg wiórek kokosowych

1 łyżeczka kakao

cukier puder do foremek

Biszkopty i wiórki zmielić w blenderze (oddzielnie). Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść masę. Masa powinna być średnio twarda, co korygujemy ilością mleka skondensowanego (należy wlewać je stopniowo podczas wyrabiania masy). Foremki na ule wysypujemy od środka cukrem pudrem i mocno ubijamy w nich masę. Gdy zużyjemy ½ masy, do reszty dodajemy kakao i niezbyt dokładnie wyrabiamy (tak, aby masa pozostała dwukolorowa). Resztą masy wypełniamy foremki. Gotowe ule układamy na oprószonym cukrem pudrem talerzyku i wkładamy do lodówki na minimum ½ godziny.

Smacznego!

file1267208668