Sery panierowane stanowią specjalność kuchni czeskiej i słowackiej. Teraz, dzięki FRoŚCIE i linii CheeSerów, te przysmaki mogą na stałe gościć na polskich stołach.
Największą trudność w przyrządzeniu serów panierowanych stanowi… panierowanie. Niewłaściwie przygotowana panierka zepsuje efekt wizualny i walory smakowe. Powinna być szczelna, a ser nie powinien spod niej wypływać ani rozlewać się po bokach.
Z pomocą dla miłośników serów panierowanych przychodzi FRoSTA, oferująca CheeSery z edamerem oraz CheeSery z mozarellą. Porcje serowe od FRoSTY gwarantują wyborny smak, a do ich przygotowania wystarczą zaledwie 3 minuty. Można je przyrządzić w piekarniku lub na patelni.
CheeSery to chrupiące, panierowane porcje serowe z dołączonym aromatycznym sosem żurawinowym. Do wyboru z delikatną mozzarellą o charakterystycznym kształcie trójkątów lub okrągłe ze smakowitym, naturalnie dojrzewającym edamerem. W każdym opakowaniu znajduje się sześć lub siedem porcji, które idealnie sprawdzą się jako przekąska, składnik sałatki lub dodatek do głównego dania.
CheeSery, zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku FRoSTY, nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych, skrobi modyfikowanej i konserwantów.