Spaghetti z pomidorami

9 kwietnia 2013, dodał: bitedelite
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • świeżo zmielona sól i pieprz
  • zioła (bazylia, oregano, pietruszka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g makaronu spaghetti
Przygotowanie:
  1. Ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek i obrane, pokrojone pomidory. Dusić aż pomidory staną się miękkie. Dodać zioła i przyprawy. Gotować jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje.
  3. Ugotowany makaron wyłożyć na talerzu, wlać sos, pokropić oliwą z oliwek i posypać ziołami. Od razu podawać.

file1365516275



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...