Łosoś w sosie z serem kozim, pistacjami, jabłkiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 500 g łososia
- 100 g sera koziego
- 1 jabłko
- 3 cmpora
- 10 szt pistacji
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 3 łyżeczka koperku
- oliwa
- 1 łyżeczka papryki mielonej
Fileta sobie pocięłam w paski i natarłam solą i ziołami ,piekłam na oliwie po3 min z każdej strony ,
- następnie zawinęłam w folię aluminiową i odstawiałam do odpoczęcia.
Na patelni po smażeniu ryby , podsmażamy pora , następnie dajemy ser , koperek, pistacje jabłko , przyprawy i chwilkę dusimy ok 5 min
Gotowy sos blendujemy na talerzu rozłożyłam sos , na to rybę obok makaron ;)