Pięć sposobów na czekoladę

12 listopada 2017, dodał: Marta Małecka
Artykuł zewnętrzny

Co pobudza, dodaje energii i rozwesela? A w dodatku nie trzeba mieć na niego receptę? Czekolada – słodka czy gorzka, biała czy ciemna, mleczna czy z nadzieniem – każda jej odmiana jest lekiem na nasze poranione serce, czy zastrzykiem energii, kiedy zasypiamy z kubkiem kawy w ręku.

Odpowiednio przyrządzona w odpowiedni sposób na nas podziała. Oto 5 sposobów w jaki, dzięki czekoladzie, możemy poprawić sobie nie tylko nastrój, ale i wygląd;) :

 

1. Tabliczka czekolady – zasmakuj w odrobinie przyjemności i podziwiaj jej pobudzającą moc. Czekolada bowiem to jeden z najlepszych afrodyzjaków wszech czasów! Zarówno jej zapach, jak i smak dają poczucie odprężenia i pobudzają zmysły. Przygotuj 2 rozpuszczone tabliczki dodając do nich trochę mleka i odrobinę wanilii, a następnie wykorzystaj go jako krem do masażu. Odprężający masaż z czekolady rozbudzi wasze zmysły i doda wam mnóstwo energii!

2. Maseczka na twarz – w niemal każdej drogerii znajdziemy kosmetyki z czekoladą w składzie. A to dlatego, że jej działanie wpływa także na naszą skórę. Wygładza i nawilża, ukazując nasze piękno, nie tylko wewnętrzne ;)

3. Zbliża się sesja? Ważne egzaminy? Trudny tydzień w pracy? Kolejna kawa już nie pomaga? Jest na to sposób: kostka czekolady, która pobudza szare komórki do myślenia i likwiduje zmęczenie. Dzięki niej możesz śmiało odstawić na bok kofeinę czy taurynę i cieszyć się pełną wigoru chwilą!

 

4. Czy wiesz, że już jedna kostka czekolady lub czekoladka daje potężny zastrzyk energii? To dzięki zawartym w niej węglowodanom prostym, które są łatwo przyswajalne i pomagają zwalczyć senność.

5. Nasz smakołyk ma również działanie przeciwdepresyjne. Pomaga w leczeniu chorób, wywołanych stresem. Skuteczny w walce z jednodniową chandrą.

 

Pozwól sobie na chwilę przyjemności i odkryj zbawienną moc czekolady!

 

zobacz również:

  1. Czekolada dobra dla serca

  2. Jak zrobić grzaniec z wina i jakie stosować przyprawy?

  3. Jak zrobić gorącą czekoladę?

  4. Gruszka w czekoladzie