Jak ugotować sypki ryż

9 lutego 2010, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Mam sprawdzony sposób na sypki ryż – na 2 porcje:

szklanka ryżu i dwie szklanki wody. Najpierw ryż podsmażam chwilkę, aż lekko zbrązowieje na kolor złocisty na dwóch łyżkach oleju lub łyżce masła, potem dolewam wode i solę, gotuję na lekkim gazie, jest pyszny i sypki. Uwaga: ryż nie może się zbyt długo gotować, bo zrobi się papka,najlepiej około 15 minut.

file1265721433



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺