Ziemniaki z przyprawami Appetita, liofilizowanymi pieczarkami i cebulą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1/2kg ziemniaków
- 5g liofilizowanych pieczarek
- 2g liofilizowanej cebuli
- pietruszka suszona nać Appetita
- sól
- pieprz czarny mielony Appetita
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, podzielić na kawałki. Wsadzić do garnka i posolić, popieprzyć, dodać liofilizowane pieczarki, cebulę oraz pietruszkę zieloną. Następnie polać oliwą z oliwek. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Można podawać z jajkiem sadzonym oraz czerwoną papryką.
Smacznego!
Przyprawy użyte w przepisie firmy Appetita www.appetita.pl
dzięki współpracy z www.urodaizdrowie.pl