Wiśnie na zimę zasypane cukrem

25 lipca 2012,
dodał: MonikaMariolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki
– około 4 kilo wiśni
– 20 łyżek cukru

Wiśnie umyłam, wydrylowałam i wkładałam do słoików. Do każdego słoika dałam po 5 łyżek cukru, zakręciłam i włożyłam do garnka, aby je pasteryzować.
Pasteryzowałam około 15 min, wyszło mi 5 słoików.

file1343217591



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...