Jak zaparzać herbatę?

12 sierpnia 2011,
dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Cała sztuka polega na tym, by liści nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temperaturze 80-90 st. C. Czajniczek (najlepszy jest gliniany) stawiamy na maleńkim gazie i pozostawiamy na nim nie krócej niż dwie i nie dłużej niż trzy minuty. Tak parzone liście zachowują najwięcej składników odżywczych, a herbata ma delikatny, aksamitny smak.

file1313136075



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...