zapiekanka z warzywami

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przygotowanie

  1. Mrożoną fasolkę szparagową wrzucić do osolonej wrzącej wody, chwilę pogotować i odcedzić.
  2. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodać plasterki cukinii, 2 łyżeczki Vegety ziołowej i razem dusić około 10 minut.
  3. Na końcu dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, posiekany czosnek. Wszystko schłodzić.
  4. Ciasto strudlowe rozwinąć i włożyć do owalnego naczynia, średnicy ok. 26 cm.
  5. Na ciasto wyłożyć duszone warzywa, zalać roztrzepanym jajkiem ze śmietaną, łyżeczką Vegety ziołowej, a następnie posypać startym serem.
  6. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 210ْ C ok. 20 minut.

Serwowanie

Zapiekankę schłodzić, udekorować rukolą i serwować!

Rada

Duszone warzywa nie mogą być zbyt wilgotne, tj. należy dusić je tak długo, aż cała woda odparuje. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarnem sezamowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...