Migdałowy kalafior

31 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Kalafior
  • Masło 1/4  kostki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • migdałowe słupki 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze części, ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć na talerz. Na patelni roztopić masło, posypać solą i pieprzem, dodać słupki migdałowe i za chwilę tartą bułkę. Wszystko razem delikatnie zrumienić. Polać kalafiora. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do dania głównego.

file1306839157



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...