Pyszne matjasy śledziowe

18 maja 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Jego wysokość Matjas – w zasięgu klasyki i smaku

Znane niemal w każdej kuchni Matjasy są powszechnie cenionym elementem menu, zarówno jako samodzielne danie jak i składnik potraw. Podczas świąt, domowych uroczystości czy spotkań z bliskimi filety śledziowe a’la Matjas zajmują kluczową pozycję na wielu polskich stołach, pozwalając stworzyć tradycyjną potrawę lub skomponować oryginalną przekąskę. Ceniąc rozmaite możliwości kulinarne a także walory smakowe i wartości zdrowotne śledzia marka Lisner przedstawia powody, dla których warto wprowadzić Majtasy do codziennego menu.

Filety śledziowe a’la Matjas Lisner to ryby poławiane w Północno- Wschodnim Atlantyku (Morze Północne i Morze Norweskie) w okresie od ok. płowy października do końca stycznia.
Matjasy Lisnera są sprzedawane w postaci filetów – produkt jest zamknięty w próżni i podany na tacce, co wpływa na jego świeżość a także gotowość do spożycia prosto po otwarciu. Niezwykle delikatna struktura mięsa i łagodny smak podkreślają walory Matjasa – ryba rozpływa się w ustach ze względu na naturalny proces dojrzewania mięsa i zawartość tłuszczu.
Warto podkreślić fakt mylnego kojarzenia przez konsumentów filetów śledziowych a’la Matjas w oleju z filetami śledziowymi w zalewie solonej – należy pamiętać, że Majtasy podane w oleju są delikatnie solone a przez moczenie ich w wodzie lub mleku tracą swoje walory smakowe.

Dlaczego warto jeść Matjasy Lisnera?

  • Tylko wyselekcjonowane, najwyższej jakości filety śledzia Atlantyckiego
  • Ryby łowione w sposób przyjazny dla środowiska
  • Zawartość tłuszczu min. 10% (10%-16%) korzystnie wpływa na zdrowie
  • Filety podawane są w oleju, który podkreśla walory smakowe ryby
  • Majtasy są doskonałym źródłem białka i kwasów Omega – 3 w codziennym pożywieniu
  • Stanowią wyborny dodatek do sałatek lub element dania obiadowego (serwowane do ziemniaczków i surówki lub ze śmietaną)
  • Idealna baza do eksperymentów kulinarnych – np. w połączeniu z białym serem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Ciekawie smakują także z dodatkiem cynamonu.

Filety śledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja dla miłośników klasycznych rybnych

przysmaków. Filety marki Lisner słyną
z doskonałej jakości, o której świadczą sprawdzona receptura i znany, wyjątkowy smak.
W połączeniu z wybranymi ziołami i przyprawami, np. pieprzem cytrynowym, imbirem lub curry stanowią wyborną pozycję kulinarną na każdą okazję.
W kwietniu Matjas Lisner dostępny także
z przyprawą curry.

Opakowanie: 125 g; 250 g; 1000 g
Ceny odpowiednio: ok.3,59 zł; 4,95 zł; 15,39 zł



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.