Pieczone faszerowane ziemniaczki „po chińsku”

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

    Jest to proste, a jakże ciekawe danie z piekarnika. Polecam:)

    • 6 średniej wielkości ziemniaków
    • sól, pieprz
    • 5-6 łyżek sosu chińskiego Łowicz
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 kula mozzarelli
    • świeża kolendra

    Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę. Każdego ziemniaka zawinąć w folie aluminiową. Piec do miękkości w piekarniku. Piekłam przez godzinę w temp. 230 stopni. Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem. Wyjąć miąższ tak aby nie uszkodzi skórki i się nie oparzyć. Utłuc w misce na puree. Dodać przyprawy, sos i mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Faszerować ziemniaczane skorupki powstałym farszem. Zapiekać 20-25 minut w temp. 200 stopni. podawać od razu ze świeżą kolendrą.

    file1299796194



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Motyle w obiektywie
    Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
    Motyle w obiektywie
    https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
    Błąd lekarski?
    Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
    Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
    Ja nie mam i jakoś żyję ☺