Lekka zupa – krem z pora | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Lekka zupa – krem z pora

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 l wody

2 wegetariańskie kostki bulionowe

20 dag filetu z piersi indyka

2 listki laurowe

2 ziarenka ziela angielskiego

1 marchewka

1 pietruszka

1 ziemniak

1 ząbek czosnku

2 duże pory (biała część)

1/2 szklanki mleka 0,5%

kolorowy pierz

koperek

płatki migdałów

Mięso pokroić na paski, zalać wodą, zagotować i zszumować. Wyciągnąć. Do wody dodać kostki bulionowe, pokrojone wszystkie warzywa, ziele i listki laurowe. Gotować ok 25 minut do miękkości. Usunąć listki i ziele. Zupę zmiksować. Dodać mięso, gotować razem kilka minut. Doprawić pieprzem, dolać mleko (można trochę więcej). Podawać z koperkiem i płatkami migdałów.

file1299794243



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...