Pieczone faszerowane ziemniaczki „po chińsku” | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone faszerowane ziemniaczki „po chińsku”

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

    Jest to proste, a jakże ciekawe danie z piekarnika. Polecam:)

    • 6 średniej wielkości ziemniaków
    • sól, pieprz
    • 5-6 łyżek sosu chińskiego Łowicz
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 kula mozzarelli
    • świeża kolendra

    Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę. Każdego ziemniaka zawinąć w folie aluminiową. Piec do miękkości w piekarniku. Piekłam przez godzinę w temp. 230 stopni. Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem. Wyjąć miąższ tak aby nie uszkodzi skórki i się nie oparzyć. Utłuc w misce na puree. Dodać przyprawy, sos i mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Faszerować ziemniaczane skorupki powstałym farszem. Zapiekać 20-25 minut w temp. 200 stopni. podawać od razu ze świeżą kolendrą.

    file1299796194



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Jakie radio?
    Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
    kto jest fotografikiem?
    Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
    hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
    Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
    Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
    W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...