Zupa warzywna z mieszanki mrożonej

5 grudnia 2019, dodał: Blueberry
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

– 3 duże ziemniaki

– 1 duża cebula

– 2 łyżki masła

– 1 łyżka mąki pszennej

– 150 g mrożonej mieszanki warzywnej

– 2 liście laurowe

– 1 litr rosołu / bulionu warzywnego

– 125 g kwaśnej śmietany

– sól i pieprz

– majeranek

– kminek

– duży pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Drobno posiekaj cebulę w garnku i podsmaż ją aż stanie się szklista na maśle. Dodaj łyżkę mąki i przygotuj zasmażkę.

2. Do cebuli wlej bulion/ rosół.

3. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do zupy.

4. Dodaj do zupy mieszankę warzyw i liście laurowe.

5. Gotuj zupę około 20 minut.

6. Do dużego kubka przełóż śmietanę i dodaj do niej zupy i wymieszaj. Tak przygotowany rozczyn stopniowo wlej do zupy i gotuj jeszcze 5 minut.

7. Dopraw zupę kminkiem, majerankiem, solą i pieprzem.

8. Gorącą zupę wlej do talerzy i posyp posiekaną natką pietruszki.

file1480955642



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺