warzywa z boczkiem na patelni

19 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg małych ziemniaków

300 g boczku

1 papryka zielona

1/2 kopru włoskiego

2 marchewki

1 cebula

1 garść oliwek

1 garść kaparów

1 łyżka śmietany

1/2 szklanki wody

sól, pieprz,tymianek papryka słodka i ostra, rozmaryn, majeranek

Sposób przygotowania:

  1. Boczek kroimy w plasterki przyprawiamy, wysmażamy na patelni na chrupko,
  2. zdejmujemy z patelni,
  3. ziemniaki obieramy, kroimy na pół, smażymy na tłuszczu z boczku,
  4. marchew i cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę dodajemy do ziemniaków,
  5. co jakiś czas dodajemy po łyżce wody na patelnie,
  6. paprykę i koper kroimy jak poprzednie warzywa i dodajemy na patelnie,
  7. dodajemy boczek i smażymy, aż warzywa będą miękkie, przyprawiamy,
  8. dodajemy oliwki, kapary i śmietanę

file1268987970



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz