Tradycyjne ciasta z marką HELIO

19 grudnia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Tradycyjnych ciast na Święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć. To część naszej tradycji. Zapach domowych wypieków nie ma sobie równych, a same przygotowanie domowego ciasta to istne misterium domowej tradycji, przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Magiczny czas świat jest jedyny w swoim rodzaju. W ferworze przygotowań do świat, gorączki zakupów i kupowania świątecznych prezentów warto skorzystać z produktów, które ułatwią nam pracę w kuchni.

 

ciacho

Jednocześnie mamy gwarancję ze są to produkty tradycyjne o wysokiej jakości i z najlepszych składników. Jako „złoty środek” rekomendowany m.in. przez kulinarnych ekspertów, proponujemy zatem sięgnąć po sprawdzone produkty HELIO – masę makową oraz masy krówkowe. Wszystkie wytworzone z surowców najwyższej jakości, naturalnie smaczne, bez konserwantów i praktyczne w użyciu.

masa_krówkowa_kokosowa_HELIOmasa_makowa_HELIO

 

Masa makowa HELIO – to połączenie pewnej jakości i sprawdzonego smaku mas makowych HELIO z nowoczesnymi opakowaniami. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również bakaliom, rodzynkom, skórce pomarańczowej i miodowi. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi gotowe nadzienie do ciasta. Masa makowa HELIO stanowi doskonałą bazę dla makowców, mazurków i ciast drożdżowych. Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku już ponad 10 lat temu i od tego czasu są najchętniej wybieranymi produktami w tej kategorii. Masy makowe dostępne są także w charakterystycznych i rozpoznawalnych niebieskich opakowaniach o różnych gramaturach, dostosowanych do potrzeb konsumentów. Masa makowa HELIO to produkt uhonorowany Medalem Europejskim, którym wyróżniane są polskie wyroby stawiane za wzór dobrej jakości produktu, godne promocji na rynkach międzynarodowych.

Masy krówkowe HELIO, również docenione Medalem Europejskim, charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencją, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast, mazurków i babek, oraz z powodzeniem można nimi zastąpić polewę na świątecznym serniku lub makowcu. Masy krówkowe dostępne są w sześciu apetycznych smakach:

masa_krówkowa_advocat HELIOmasa_krówkowa_kajmakowa_HELIO

 

tradycyjnego kajmaku – ta najbardziej tradycyjna z oferowanych mas uwiedzie nas swoją słodyczą,
mlecznej czekolady, która sprawi, że wypieki szczególnie przypadną do gustu najmłodszym domownikom,
kokosu, który nada świątecznym wypiekom egzotycznego charakteru,

pysznych orzechów – dzięki niej orzechową woń ciasta będzie czuć już od progu,
aromatycznej kawy – używając kawowej masy krówkowej w miejsce klasycznego kajmaku poznamy zupełnie nowe oblicze tradycyjnych wypieków, np. domowego orzechowca, słodkiego ciasta krówki lub kremowego sernika,
kremowego advocata – ta masa krówkowa uzupełni smak wypieków o charakterystyczny smak powszechnie znanego i lubianego likieru

Masy krówkowe HELIO są od razu gotowe do użycia i nie wymagają gotowania.

Ceny półkowe:
Masa makowa HELIO (800g/850g/900g) – ok. 5-9 zł
Masy krówkowe HELIO (400g) – ok. 5-7 zł



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz