Smażony makaron z kiełkami

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • opakowanie makaronu
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki oliwek zielonych
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • opakowanie  kiełków

Makaron ugotować al dente. Pomidory pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Na dużej patelni zeszklić masło i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pokrojone oliwki i chwilkę smażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić kilka minut. Do gorącego sosu pomidorowego dodać makaron, wymieszać dokładnie i smażyć 3 minuty. Wyłożyć makaron z pomidorami na talerze. Posyp mocno starty żółtym serem i kiełkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz