Przepis na naleśniki indyjskie z fasolką mung

21 lipca 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

Przepis na naleśniki indyjskie z fasolą mung

Składniki:

1,25 szklanki ryżu brązowego, 2/3 szklanki fasolki mung, sól morska, olej słonecznikowy lub rzepakowy.

Sposób przygotowania:

Ryż oraz fasolkę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i namaczamy przez 12 godzin (ryż moczymy w 1,5 szklanki wody, fasolkę w 0,5 szklanki wody). Następnie składniki (wraz z wodą z namaczania) dokładnie miksujemy, dodajemy łyżeczkę soli i odstawiamy w ciepłe miejsce na 8 godzin. „Ciasto” powinno w tym czasie lekko spulchnieć (powinno mieć również wodnistą konsystencję). Następnie smażymy jak grube naleśniki pod przykryciem, tak aby nie trzeba ich było przewracać. Naleśniki podajemy z sosami warzywnymi.

Fasolka Mung 400g Bio Planet

Ekologiczna fasola mung jest rośliną należącą do rodziny bobowatych. Stanowi jeden z głównych składników w kuchniach azjatyckich. Jest niezwykle pożywna. W tradycyjnej medycynie chińskiej uznawana jest za szczególnie pożyteczny środek. Fasolkę mung najlepiej spożywać pod postacią kiełków. Kiełki fasoli mung świetnie komponują się w sałatkach oraz daniach kuchni azjatyckiej.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna – 347 kcal (1453 kJ)
Białko-23,8 g
Węglowodany-46,3 g
Tłuszcz-1,2 g

Produkty eko potrzebne do sporządzenia naleśników indyjskich z fasolką Mung dostępne są na http://www.waszsklep.com.pl

Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność ul. Kszykowa 20 Warszawa



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz